Skip to main content

Pastasalade, aardappelsalade, bruschetta en overheerlijke knoflookboter

Een frisse zomerse salade, wat barbecue gerechten op de grill en een heerlijke wijn.???? Voor mij bestaat een BBQ-avond vaak uit veel meer dan alleen maar vlees. Sterker nog, ik ben helemaal niet zo’n hele grote fan van BBQ vlees… Mijn man en vader zijn daarentegen wel groot fan, dus bij ons gaat de BBQ regelmatig aan!

 | BBQ-en is al jaren meer dan alleen vlees op de grill… Voor ons zijn de bijgerechten juist de uitdaging – Jacqueline

Voor mij en m’n moeder houdt dit in dat wij zoveel mogelijk experimenteren met verschillende bijgerechten en salades. Onze all-time-favorites: pastasalade, aardappelsalade, gekonfijte-knoflook-boter en bruschetta!????

Ingrediënten:

Pastasalade:

  • 250 gram ongekookte pasta (wij gaan meestal voor Farfalle of Fusili)
  • Feta
  • Zongedroogde tomaatjes
  • Pijnboompitjes

Aardappelsalade:

  • 5 grote aardappels
  • 3 el mayonaise
  • 3 el yoghurt (of yoghurt dressing)
  • 2 augurken1 ei
  • Peper, zout, paprikapoeder (en eventueel chilipoeder als je van wat pittiger houdt)

Bruschetta:

  • 4 Roma tomaten
  • 1 teentje knoflook
  • Scheutje olijfolie
  • 3 blaadjes basilicum

Gekonfijte-knoflookboter:

  • 1 pakje ongezouten roomboter
  • 10 teentjes gekonfijte knoflook (kan ook vervangen worden door gepofte knoflook)
  • Snufje grof zeezout
  • Verse kruiden zoals: lente-ui of bieslook

Pastasalade:

Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking, giet af en laat afkoelen. Voeg feta, zongedroogde tomaat, geroosterde pijnboompitjes en kruiden naar smaak toe

Aardappelsalade:

Schil de aardappels en snij ze in blokjes (ik snij een grote aardappel eerst doormidden, dan nog een keer doormidden en dan in 3-en). Kook ze gedurende 20 minuutjes tot ze redelijk zacht zijn, giet af en laat afkoelen. Doe de mayonaise, yoghurt, kleingesneden augurk, kleingesneden ei en kruiden in een kom en schep hier de afgekoelde aardappels doorheen.

Bruschetta:

Snij de tomaten in 4-en en verwijder de zaadjes. Snij de tomaten in kleine blokjes en doe dit in een kom. Voeg een flinke scheut olijfolie, geperste knoflook en een mini snufje zout aan toe. Scheur de basilicum blaadjes klein en voeg dit ook aan de kom toe. Hussel alles door elkaar en serveer met geroosterd brood

Gekonfijte-knoflookboter:

Laat de roomboter op kamertemperatuur komen.. Snij de lente-ui of bieslook fijn. Doe alles in een grote kom en prak de boter en gekonfijte knoflook totdat alle ingrediënten goed door elkaar heen zitten.

Serveer dit in leuke schalen met bijvoorbeeld stokbrood. De knoflookboter is ook zeer geschikt om mais mee in te smeren of voor op een lekker stukje biefstuk. Eventuele restjes zijn zeer geschikt om een keer als lunch te eten!