Ben jij op zoek naar de perfecte boter voor je steak? Maak dan deze bone marrow butter!
Het grillen van de beenmerg zorgt ervoor dat de heerlijke smaken vrijkomen. Beenmerg wordt het meest gebruikt bij het maken van een bouillon en geeft dan al zijn smaak af door het langdurig koken.
Het toevoegen van het beenmerg aan een heerlijke roomboter geeft fantastische smeersels en een perfecte boter om je biefstuk in te bakken en er vervolgens jus van te maken!
Ingrediƫnten
- 1 stuk beenmerg in de lengte doorgezaagd (te koop bij de meeste slagerijen)
- 250 gram roomboter
- 1 bol knoflook
- Peterselie
- Rozemarijn
- 1 citroen
- Peper en zout.
Verwarm de oven voor op 175 graden. Giet een royale hoeveelheid olie over de beenmerg en bestrooi met peper en zout. Snij de bovenkant van de knoflook af, giet hier ook olie overheen en verpak in aluminiumfolie. Zet dit 45 minuten in de over, grillstand.
Zorg dat de boter op kamertemperatuur is en voeg het citroensap, de kruiden, de gegrilde knoflook en de beenmerg toe. Schep dit goed door elkaar.
Zet in de koelkast om af te laten koelen en gebruik bij het bakken van een heerlijke steak, of gewoon zo op brood!