Skip to main content
Borrel

Borrelplank 2.0

By 28 februari 2024No Comments

Zoals al eerder vermeld is zaterdagavond bij ons hapjes-avond! De hele tafel wordt vol gezet met lekkere hapjes en we genieten de hele avond van het heerlijke eten ????

Dit keer is de tafel vol gezet met stokbrood en smeerseltjes van @westfieldmallofthenetherlands, gefrituurde kip in boter-honingsaus, olijfjes, carpaccio wraps, kaas en pigs in a blanket.

Pigs in a blanket

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snij het XL croissantdeeg van de AH (of welke supermarkt dan ook) per 2 croissantjes in 8 stukjes. Rol er per puntje 1 mini knakworstjes van Unox in. Bestrijk dit licht met ei. Bak de croissants in het midden van de voorverwarmde oven (10-14 min) tot ze goudbruin zijn.

Wil je een variant met een luxere uitstraling? Probeer dan dit recept!

Kip in boter-honingsaus

Snijd de kipfilet in kleine stukken. Voeg het zout, knoflookpoeder en de zwarte peper toe. Meng goed. Doe het ei in een diepe kom. Voeg het water, zout, knoflookpoeder, de bloem en het bakpoeder toe. Meng tot een geheel. Voeg de stukjes kipfilet toe en laat 10 minuten staan. Verhit een laagje zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur (170 ℃). Bak de kip aan beide kanten goudbruin. Doe de zonnebloemolie in een (wok)pan en voeg de geraspte knoflook toe. Bak 2 minuten. Voeg de honing, ketchup en sojasaus toe. Kook 2 minuten op laag vuur. Voeg de kip toe en bak deze mee tot de saus goed is ingetrokken.

Carpaccio wraps

Beleg een grote wrap rijkelijk met pesto, carpaccio, rucola, grana padano en pijnboompitjes. Rol de wrap op en steek hier 5 prikkertjes in. Snij de wrap in reepjes, doe dit tussen de prikkertjes zodat elke rolletje netjes opgerold blijft!

Genieten, smullen en tegelijkertijd het nieuwe seizoen van @bridgertonnetflix afkijken, de perfecte zaterdagavond!