Perfect voor de feestdagen
Eggnog is een cocktail die veel mensen zullen kennen uit de Amerikaanse films, maar dit drankje wordt ook steeds populairder in Europa en is zelfs te verkrijgen op de meeste Duitse kerstmarkten.????
Dit is ook waar mijn man dit heerlijke drankje voor het eerst proefde en waarna hij het nu regelmatig thuis ook wil drinken. Gelukkig is dit recept super simpel en heb je de meeste dingen vaak al in huis!
Ingrediƫnten
- 175 ml rum
- 700 ml volle melk
- 240 ml room
- 5 eieren (gescheiden)
- 130 gram suiker
- 3 kaneelstokjes
- 1 vanillestokje
- 1 tl vers geraspte nootmuskaat.
Verhit in een steelpannetje de melk, room en kaneelstokjes. Haal de zaadjes uit het vanillestokje en voeg het lege vanillestokje, de vanillezaadjes en de geraspte nootmuskaat toe aan het mengsel. Breng het geheel kort aan de kook. Haal van het vuur en laat rusten.
Meng de eidooiers en suiker met een mixer tot een een plakkerig geheel. Zeef het melk mengsel en roer de melk door de eidooier mix. Mix het tot een glad geheel en het zachte pieken vertoont. Voeg de rum toe en roer door.
Laat het geheel afkoelen. Bij voorkeur een hele nacht in de koelkast, hierdoor komen de smaken meer tot elkaar en is de smaak op z’n best!
Spatel vlak voor het serveren voorzichtig het opgeklopte eiwit door het mengsel. Je fluffy eggnog is ready to go.