Skip to main content

Vive la France!

Dat brie een Franse kaas is, is geen geheim. Maar wist je dat flammkuchen ook uit de Duits-Franse grensstreek Elzas komt? Ik wist dit niet, maar geniet er alsnog met volle teugen van!????

Ik verving in dit recept van @hellofreshnl de appel door ontbijtspek, voornamelijk omdat ik de appel als snack gegeten had ’s middags (ik was vergeten dat hij bij dit recept hoorde) en omdat mijn man graag vlees bij z’n avondeten heeft.

Flammkuchen kan je trouwens ook perfect als lunch- of borrelgerecht serveren! Bij ons valt het in ieder geval altijd in de smaak!

Ingrediënten

Voor 2 stuks

  • 2 uien
  • 1 komkommer
  • 100 gram Franse brie
  • 150 gram ontbijtspek
  • 2 stuks Flammkuchen (kant-en-klaar van bijvoorbeeld de Jumbo of Albert Heijn)
  • 50 gram zure room
  • 40 gram rucola en/of veldsla
  • 1 el Extra vierge olijfolie
  • 1 el balsamico-azijn
  • naar smaak peper en zout

Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de ui in dunne halve ringen. Snijd de komkommer in blokjes. Snij de brie in dunne plakjes.

Verwarm 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de ui en appel 10 – 12 minuten met een flinke snuf zout, of tot de appel bruin en zacht is.

Leg de flammkuchen op een bakplaat met bakpapier. Verdeel de zure room over de flammkuchen. Beleg met de ui en ontbijtspek en leg de plakken brie erop. Breng op smaak met peper en zout en bak 8 – 10 minuten in de oven.

Maak ondertussen in een saladekom een dressing van per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie en 1/2 el witte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout. Meng de komkommer en de mix van rucola en veldsla door de dressing.

Snijd de flammkuchen in stukken en serveer met de salade.