en frisse cherrytomaatjes
In de spirit “geef je maaltijden net dat beetje extra” maakte ik voor de lunch gister deze heerlijke hummusdip met gegrilde bloemkool (uit eigen tuin), cherry tomaatjes en lente-ui.
Perfect op een lekker dikke boeren boterham, een pitabroodje of zoals ik het serveerde, bij een lekker stukje naan.
Ingrediƫnten
- 1/2e bloemkool
- 1 blik kikkererwten
- (Thaise) Chilipasta
- Peper/zout
- Citroensap
- Paprikapoeder
- Zonnebloemolie
- Handje cherrytomaatjes
- Lente-ui
Snij de bloemkool in kleine roosjes en kruid de bloemkool met peper, zout en paprikapoeder. Scheutje zonnebloemolie erbij en 25 minuten in de oven op 220 graden. Hou wel in de gaten dat ze niet verbranden!
Voor de hummus: pureer een blik kikkererwten, incl. het nat, met Thaise currypasta, peper, zout en een klein beetje citroensap. Schep een flinkje dot hummus op een bord, verdeel de bloemkool en cherrytomaatjes (in kwarten gesneden) en garneer met lente-ui.