Skip to main content

de perfecte gezonde snack

Soms wil je wel gezond eten, maar wil je je maaltijd ook dat beetje extra meegeven! Deze gepaneerde aubergine met geitenkaas en munt voldoet daar perfect aan.

Een echte showstopper voor een heerlijk diner. Serveer met pasta, gnocchi, gebakken aardappeltjes en zelfs gewoon zo als snack bij een drankje!

Ingrediƫnten

  • 1 flinke aubergine
  • 2 eieren
  • 75 gram panko
  • 20 gram Parmezaanse kaas (of Grana Padano)
  • 25 gram geitenkaas
  • 2 takjes verse munt

Strooi de panko op een diep bord. Rasp hier 20 gram Parmezaanse kaas overheen en meng goed door.

Klop in een ander diep bord twee eieren los.

Snij de aubergine in plakken van ongeveer 1 centimeter dik. Haal ze per plak door het ei en vervolgens door de panko. Herhaal dit voor een extra dikke paneerlaag.

Leg de aubergine met voldoende ruimte in de airfryer (het kan zijn dat je ze in twee stappen moet afbakken). Stel de airfryer in op 200 graden (stand airfryer) en bak de eerste batch 15 minuten. De tweede batch moet 10-12 minuten, omdat de airfryer dan al op temperatuur is.