Skip to main content
BorrelLunch

Libanees platbrood

By 28 februari 2024No Comments

met vlamtosti beleg

Een tijdje terug maakte ik een voorraadje vulling voor vlamtosti’s.

Het recept hiervoor vind je in een eerdere post voor vlamtosti’s????

Normaal gebruik ik dit ook daadwerkelijk alleen voor tosti’s, maar bij een gebrek aan brood en plakjes kaas wilde ik het een keer inzetten in een ander recept en dit was een absoluut groot succes. Dit is niet alleen een perfect lunchgerecht, maar ook super leuk voor bij een borrelplank of als lichte snack!

Ingrediƫnten

  • 2 stuks libanees platbrood
  • 2 porties vlamtosti mix
  • 6 el tomatensaus
  • Geraspte kaas (naar smaak)
  • 10 gehalveerde plakjes courgette
  • 1 burrata
  • Uienchutney (naar smaak).

Verwarm de oven voor op 180 graden. Beleg je libanees platbrood met de tomatensaus en vlamtosti mix. Strooi hier royaal kaas overheen en beleg met de plakjes courgette. Zet dit geheel zo’n 10 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is.

Verdeel de burrata over de platbroden en schep er heerlijke uienchutney overheen (ik gebruik die van @crisp_nl en ben hier lichtelijk verslaafd aan).