Skip to main content
Borrel

Pittige honing

By 28 februari 2024No Comments

voor als je al die normale dips toch eigenlijk wel een beetje zat bent!

Zet jij regelmatig een mooie borrelplank op tafel en wil je een keer wat extra’s doen, maak dan nu pittige honing!????️ Heerlijk bij een stukje kaas, maar ook perfect voor als je gaat gourmetten!

Ik kwam deze lekkernij tegen op TikTok en kon het niet laten het zelf ook te proberen. Het resultaat: een heerlijk smaakvolle honing die echt super is voor bij een lekker kaasje, op een geroosterde boterham, op een hamburger of misschien wel voor net wat extra pit in je kopje thee.

Let wel op, door de stofjes die vrijkomen uit de ui, knoflook en pepers gaat de honing fermenteren. Hierdoor wordt hij super vloeibaar en kan het best een rommeltje worden tijdens het eten!

Ingrediënten

  • 500 gram honing
  • 6 rode pepers
  • 3 takjes tijm
  • 3 teentjes knoflook
  • een rode ui

Instructies

Snij de pepers in dunne ringen, snij de ui in halve ringen, pel de knoflook en snij dit ook in dunne plakjes. Voeg alles toe aan je honing of voeg de honing en alle ingrediënten aan een iets grotere pot. Laat zo’n 2 weken rusten.