Skip to main content
Borrel

Rooibos-gin cocktail

By 28 februari 2024No Comments

Verzot op thee? Maar ook op cocktails? Kijk dan snel naar dit heerlijke recept

Ik ben echt dol op thee en dan vooral op rooibos thee! Bekend als de thee van de schooljuffrouw, maar voor mij gewoon heerlijk. Lekker kruidig, niet te zoet (ik hoef ook echt geen fruit of suiker in m’n thee) en gewoon lekker comfortabel.

Doordat het zo’n makkelijke thee is kan je er ook van alles mee maken! Zo kruid ik er weleens suddervlees mee, gewoon een klein beetje, voor net dat afwijkende smaakje, en nu ging ik ermee aan de slag om een cocktail te maken!

Voor deze heerlijk frisse cocktail gebruik ik de thee van Tastea omdat hier geen toegevoegde suikers in zitten en zoals Tastea zelf ook al zegt: Jouw zelfliefde komt eerst, toch? Before Anything Else! En dat is lief. Met deze thee zijn sprookjes van het verleden. Je geniet van eeuwige liefde in een kopje.

Ingrediƫnten

Voor 1 cocktail heb je nodig:

  • 40 ml gin (ik vind zelf Hendrick’s het lekkerst)
  • 15 ml citroensap
  • 30 ml simple syrup
  • Afgekoelde rooibosthee
  • Verse citroen voor in het glas
  • Flink wat ijsblokjes

Instructies

Zet een flinke pot rooibosthee en laat dit afkoelen. Het lekkerst is als de thee ongeveer 10 minuutjes heeft kunnen trekken, zodat de smaken allemaal net wat sterker zijn. Dit omdat je de thee gaat verdunnen met de andere ingrediƫnten.

Vul je shaker met ijs. Voeg 40 ml gin, 15 ml citroensap en 30 ml simple sirup toe. Shake dit tot er een condenslaagje op je shaker ontstaat en alles goed koud is.

Snij je citroen in dunne plakjes en leg deze mooi tegen de zijkant van het glas aan. Vul het glas met grote ijsblokjes. Schenk je gin over de ijsblokjes en vul het glas aan met de sterke rooibosthee.