Skip to main content
Borrel

Uienboter

By 28 februari 2024No Comments

perfect voor op de borrelplank

Nu het BBQ seizoen weer gaat beginnen is het ook weer tijd voor heerlijke smeersels en bijgerechten! Met TikTok als inspiratiebron komen de gekste dingen voorbij en wil ik ook alles proberen. Dit keer: boter met gekarameliseerde rode ui.

Ik ben niet zo van het vlees van de BBQ, maar wel van alle bijgerechten die er dan tevoorschijn komen. Het zal voor de mensen die mij kennen dan ook geen verrassing zijn dat ik alvast begonnen ben met het experimenteren voor verschillende boter recepten.

Ingrediƫnten

  • 250 gram zachte (room)boter
  • 2 rode uien in dunne ringen
  • 1 el bouillonpoeder
  • Een flinke scheut olijfolie.

Fruit de uitjes aan in de olie en laat langzaam karameliseren, doe dit op laag vuur zodat de uien alle tijd hebben om hun vocht en suikers los te laten. Voeg hier 1 el bouillonpoeder aan toe voor dat extra beetje smaak. Prak de nog wat warme ui door de zachte (room)boter. Bewaar in een botervloot of afgesloten bakje. Zet het in de koelkast tot je het gaat gebruiken, maar haal het er een half uur van tevoren uit voor een perfecte zachte boter!