Skip to main content
Hoofdgerechten

Kipfilet in romige mosterdsaus

met friszure frambozen en kurkuma-rijst

Ik kreeg van een super leuk pakket vol met mosterd van Marne Mosterd en ging hier meteen mee aan de slag!

Dit heerlijke recept combineert malse kipfilet met de pittige smaak van Dijon mosterd en de friszure smaak van frambozen.

Deze mosterd voor echte liefhebbers komt oorspronkelijk uit de Franse stad Dijon. Gemaakt volgens een officieel Frans decreet – ook door Marne Mosterd!

Bij de productie van deze mosterdsoort wordt uitsluitend de kern van de bruine mosterdzaadjes gebruikt. Daardoor is deze mosterd aanmerkelijk scherper dan bijvoorbeeld Franse of grove mosterd. En doordat de vliesjes van het mosterdzaad er tijdens de productie uitgezeefd worden, krijgt de mosterd zijn opvallend lichte kleur.

Ingrediënten

  • 2 kipfilets
  • 50 ml slagroom
  • 125 ml droge witte wijn
  • 2 el dijon mosterd
  • Peper1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • Handje frambozen
  • rijst of aardappelpuree

Bak de kipfilet aan beide kanten zo’n 3 minuten. Snipper de ui en pers de knoflook uit. Voeg de ui en knoflook toe en bak dit 3 minuten mee.

Meng ondertussen de slagroom, wijn, mosterd en peper tot er een gladde saus ontstaat. Voeg dit toe aan de pan, dek af en laat 15 minuten zachtjes sudderen, draai halverwege de kipfilets om.

Serveer met rijst/aardappelpuree, frambozen en verse koriander.