Skip to main content

Het witte goud is er weer en ik ben helemaal gelukkig!

Van @kroonophetwerk en @aspergecentrumnl kreeg ik een geweldig pakket met heerlijke asperges, fantastische wijn van @wijnvoordeel en boter van @lurpak_nl.

Deze frisse lasagne met hinten van citroen was perfect om dit zomerse weekend mee af te sluiten en nu de asperges ook in de winkel liggen deel ik het recept graag met jullie!

Ingrediënten

  • 1 kg asperges
  • 750 ml volle melk
  • 75 g bloem
  • 75 g boter
  • 2 uien
  • 1 pak verse lasagnebladen
  • Geraspte kaas
  • 1 citroen
  • Basilicum
  • Pijnboompitten
  • Kappertjes.

Schil de asperges en kook in 5 minuten beetgaar. Smelt de boter. Snipper de ui, voeg toe aan de boter en bak 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg de bloem toe, roer 2 minuten stevig door. Voeg de melk toe tot je een dikke romige saus hebt.

Schep een laagje saus in de ovenschaal, gevolgd door 1/2e van de verse lasagnebladen. Schep hier een flinke lepel saus op. Strooi er een flink handje kaas overheen en beleg met 1/2e van de asperges en citroenrasp.

Sluit af met de rest van de lasagnebladen, een dikke laag saus, flinke hand kaas en de rest van de asperges en citroenrasp.

Zet 30 minuten in de oven op 180 graden. Garneer met basilicum, kappertjes en pijnboompitten.