Gooi jij de schillen en kontjes van asperges altijd weg? Ik deed dit namelijk altijd wel en heb hier nu reuze spijt van, want je kan er een overheerlijke soep van maken!š¤©
Ik vond aspergesoep maken altijd zo zonde van m’n asperges, want het zijn best dure groente en om dat te pureren voor een soep vond ik niet zo’n fantastische optie. Toen ik vanĀ @kroonophetwerkĀ enĀ @aspergecentrumĀ een geweldige hoeveelheid asperges kreeg en dus onwijs veel schillen en kontjes over had bedacht ik me dat ik daar misschien ook gewoon soep van kon maken!
Minder food waste en meer genieten van de Hollandse asperges klinkt voor mij als een win-win!
Ingrediƫnten
- Schillen en kontjes van ongv 16 asperges
- 3 gekookte asperges
- 1 sjalotje
- 1 liter bouillon
- Platte peterselie
- Peper en zout.
Instructies
Verwarm een klontje boter in een pan en fruit hier het gesnipperde sjalotje in aan. Doe alle schillen en kontjes van de asperges erbij, roer om en laat een paar minuutjes meekoken. Schenk de bouillon erbij, laat het geheel 20 minuten pruttelen en controleer of de schillen zacht geworden zijn.
Haal de soep van het vuur. Mix in een sterke blender je soep en de gekookte asperges. Zorg dat je dit goed pureert zodat je een gladde soep krijgt!
Serveer de soep met verse peterselie, nootmuskaat en peper.