met bloemkool, chiliflakes en rode ui
De basis van dit kikkererwtengerecht liggen in Punjab, een regio in Noord-India en hoewel ik de laatste tijd regelmatig Indiaas eet had ik er nog nooit van gehoord. De stevige, milde saus is bereid met tomaat en ui en is subtiel gekruid met gember, kurkuma en koriander.
Chana masala is één van de meest populaire vegetarische gerechten van India en mag wat mij betreft net zo populair worden in Nederland!
Ik gebruikte dit keer voor het gemak de kant-en-klare saus van @tildarice_nl (te vinden in het world of food schap bij Albert Heijn, meestal naast de rijst). Een basis waar je in principe niks aan toe hoeft te voegen, maar die extra lekker smaakt met bloemkool(roosjes), rode ui en chiliflakes. Het blijft trouwens nog steeds een super simpel gerecht en het staat echt zo op tafel.
Ingrediënten
- 1 zak Chana Masala van Tilda
- 1 rode ui
- 1/2 bloemkool (of een hele als hij wat kleiner is)
- Schepje chiliflakes
Voor de saus:
- Yoghurt (ik gebruik zelf die van Alpro)
- Verse munt
Snij de rode ui in halve ringen en voeg toe aan een pan met een scheutje olie. Voeg hieraan ook de gesneden bloemkool en chiliflakes toe. Bak dit geheel op middelhoog vuur zo’n 5 minuten. Voeg de sausmix en 100 ml kokend water toe en laat dit geheel nog 10 minuten sudderen.
Heerlijk met een yoghurt-muntsausjes en naan. Voor de saus pureer je simpelweg de munt door de yoghurt, hoeveelheid naar eigen inzicht en smaak.