Deze heerlijke variatie op de klassieke Ceasar salad moet je geprobeerd hebben! Heerlijke salade, warme patatjes en een perfect gegrilde kipschnitzel met Parmezaanse kaas.
De ingredienten en bereiding is opgesplitst per onderdeel!
Krokante Kip + friet:
- 125g kipfilet, dun gesneden als een schnitzel
- 25g Griekse yoghurt
- 1/2 citroen, uitgeperst
- 1/2 tl dijonmosterd
- 1/4 tl gehakte knoflook of knoflookpoeder
- Snufje paprikapoeder, zout & peper
- 15g Panko broodkruimels
- 5g geraspte Parmezaanse kaas
- Kruiden: knoflookpoeder, paprikapoeder, zout & peper
- 175 gram ribbelfriet
1. Laat de kip 30 minuten tot 1 uur marineren.
2. Doop de kipfilet in de gekruide panko.
3. Besproei met olijfoliespray en airfry op 200°C voor 15-18 minuten, halverwege omdraaien, of bak in de oven op 200°C voor 20-25 minuten, halverwege omdraaien.
4. Bereid de friet, volgens instructie op de verpakking, tegelijk met de kip
Caesar Salade:
- 10g lichte mayo
- 25g Griekse yoghurt
- 1/4 tl gehakte knoflook of knoflookpoeder
- 1/2 tl dijonmosterd
- 1 el azijn
- 1/2 citroen, uitgeperst
- 5g geraspte Parmezaanse kaas
- Zout & peper
- 1/2-1 krop Romaine of ijsbergsla
Hete honing:
- 1 tl honing
- 2 tl shriracha
- Snufje chilivlokken
1. Meng de ingrediënten voor de salade dressing goed, voeg dan de gehakte sla toe aan de kom en meng goed.
2. Serveer met de kip en frietjes en top de kip af met wat hete honing.
3. Bestrooi met wat vers geraspte Parmezaanse kaas en geniet ervan.