met aardappelblokjes
Helloo easy meals! Ik ben echt verliefd op Indiaas eten de laatste tijd. Dit keer: Dal tarka met (zoete-)aardappelblokjes en lente-ui.
Dit linzengerecht is een belangrijk onderdeel van de Indiase maaltijd en wordt door het hele land gegeten. Dal tarka is mild van smaak en wordt gemaakt met linzen, gefruite uien, tomaat en komijn. ‘Tarka’ verwijst naar het mengsel van specerijen, tomaat, ui en knoflook dat als topping bij dit gerecht wordt geserveerd.
Ingrediënten
- 100 gram aardappel
- 100 gram zoete aardappel
- 1 citroen
- 1 lente-ui
- Een verpakking Dal Tarka
Schrob de aardappels schoon zodat je de schil gewoon kan eten. Snij de aardappels in blokjes en bak dit zo’n 5 minuten. Voeg de Dal tarka en 100 ml kokend water toe en laat dit geheel nog 10 minuten stoven op laag vuur.
Serveer het gerecht met citroenpartjes, lente-ui en/of gefrituurde uitjes.