en een fantastisch sausje van mayo en mosterd
Ik kijk altijd heel erg uit naar de eerste Nederlandse asperges van het seizoen!???? Daarom was het extra bijzonder voor mij dat ik dit jaar de persprimeur kreeg van @kroonophetwerk en het @aspergecentrum en de nieuwe asperges mocht testen, proeven en ervan mocht genieten.
Dit jaar wilde ik het net even anders doen! Natuurlijk zet ik het traditionele gerecht ook nog wel op tafel, maar om het seizoen af te trappen serveerde ik deze heerlijke asperges op een bedje van verse (zwarte) pasta. Met een zelfgemaakt sausje met mayo en mosterd en natuurlijk afgemaakt met een snufje nootmuskaat. Een groot succes!????
Wil jij dit ook? Check dan hieronder het recept!
Ingrediƫnten
- Zwarte pasta (ik maak deze zelf, maar is ook te koop bij de meeste supermarkten)
- 6-8 asperges per persoon
- Nootmuskaat
Voor de saus:
- 1 eigeel
- 1 tl mosterd
- 5 el olijfolie
- 2 el citroensap
- Snuf zout
Voeg alle ingrediƫnt voor de saus toe aan een kom en klop dit met een handmixer of garde tot een romige saus. Zet aan de kant tot je gaat serveren.
Schil de asperges en snij de kontjes eraf, zo’n 2 cm. GOOI DIT NIET WEG, dit is heerlijk voor aspergesoep! Kook de asperges zo’n 5 minuten en laat ze vervolgens 10 minuten, met de deksel op de pan, na garen. Kook je pasta volgens de instructies op de verpakking. Heb je zelf pasta gemaakt? Deze moet meestal zo’n 3 minuten koken. Ik gebruik de pastamachine van Springlane en heb aan het basisrecept (bloem en ei) inktvisinkt toegevoegd. Deze toevoeging ruikt erg vissig, maar er zit absoluut geen smaak aan!
Leg alles mooi op een bord en rasp hier wat nootmuskaat overheen. Heerlijk met een lekkere witte wijn