met bonenstoof
Het koude weer betekend suddervlees! Boeuf bourguignon, tradioneel suddervlees of deze heerlijke stoof met bonen en tomatensaus voor een extra gevulde maaltijd.
Ingrediƫnten
- 1 kilo sudderlappen
- 250 gram spekblokjes
- 1 blik tomatensaus
- 400 gram zwarte bonen
- 400 gram kidneybonen
- Bouillonpoeder
- Boter
- Peper en zout
Snij de sudderlappen in flinke blokken en braad aan. Verwijder uit de pan en bak de spekjes tot ze goed uitgebakken zijn. Voeg de tomatensaus en de sudderlappen weer toe, samen met 2 el bouillonpoeder, peper en zout. Laat dit geheel 3 uur sudderen, zonder deksel op de pan. Hou goed in de gaten dat het vlees niet droog-kookt.
Voeg 500 ml water toe en 1 el bouillonpoeder. Roer dit goed door. Voeg vervolgens de bonen toe en laat het geheel nog een uur sudderen. Het vlees is nog lekkerder als het een nachtje heeft kunnen trekken na het sudderen.
Verwarm je vlees, bak de patat en schep dit geheel samen op!