met heerlijke kant-en-klare saus van Tilda
Mijn liefde voor butter chicken is jullie de vast niet ontgaan. Ik geloof dat ik dit gemiddeld 2 keer per week gegeten heb de afgelopen maanden en ik ben het voorlopig zeker nog niet zat!
Vaak meal-prep ik de saus zodat ik altijd een flinke voorraad in de vriezer heb, maar ik ben er ook niet vies van om de sauzen uit de supermarkt te proberen.
Dit keer @tildarice_nl en ik moet zeggen dat het prima smaakt!
Butter chicken is een klassieker uit de Indiase keuken. Het gerecht is ontstaan in de iconische restaurants in Oud Delhi, waar de kip werd gegrild in een tadoor (oven) en werd geserveerd in een milde, romige saus van tomaat en boter. Ik voegde hier zelf trouwens nog wat paprika aan toe voor net een extra beetje crunch (al ben ik hier recentelijk ook weer op teruggekomen en doe ik dit tegenwoordig niet meer) en topte het af met de yoghurt van @alpro.