romig, vers en overheerlijk!
Koken is echt fantastisch, de afwas doen iets minder en daarom gebruik ik graag zo min mogelijk pannen! Dit gerecht kan volledig bereid worden in 1 pan en dat draagt zelf alleen maar bij aan de smaak van het gerecht.
Dit keer ging ik voor een heerlijke romige pastasaus met gekonfijte knoflook, Parmezaanse kaas en citroen. Een vrij simpele saus die perfect past bij (verse) tagliatelle en garnalen of bij een lekker stukje kalfschnitzel.
Ingrediënten
- Verse tagliatelle
- Garnalen (naar smaak)
- 50 gram boter
- 1 el bloem
- 1 citroen
- 8 teentjes gekonfijte knoflook
- 125 ml bouillon
- 125 gram mascarpone
- 150 gram geraspte Parmezaanse kaas
- 50 gram geraspte Pecorino
- Verse peterselie (naar smaak)
- Optioneel: pan met dikke bodem, zoals een Le Creuset
Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking. Ik gebruik zelfgemaakte pasta, deze moet zo’n 3 minuten koken. Giet dit af, maar bewaar het kookvocht! Droog de pan een beetje af, voeg een scheutje olie toe aan de pan en bak de garnalen totdat ze gaar zijn.
Schep de garnalen uit de pan en verwarm vervolgens de boter en de bloem tot er geen klontjes meer zichtbaar zijn. Voeg de bouillon en knoflook toe en verwarm dit zo’n 3 minuten, blijf flink roeren zodat de knoflook uit elkaar gaat vallen.
Zet je pit uit. Voeg de mascarpone, gerapste citroenschil, geraspte kaas en een flinke scheut pasta water toe, roer dit totdat er een gladde saus ontstaat. Vind je de saus te dik, voeg dan wat extra pastawater toe. Schep de pasta door de saus en verwarm dit geheel nog zo’n 2 minuten.
Serveer met de garnalen en verse peterselie✨