en kruidige kip
Ik had dus nog nooit gnocchi gegeten. Best een schande voor een foodblogger die dit wel al maanden in de la heeft liggen om een keer te proberen!
Ik moet ook eerlijk bekenen dat ik ze nu alleen gebruikt heb bij ”gebrek aan beter” en ik er vooraf nog steeds niet heel enthousiast van werd. Ik durf daarnaast nu wel eerlijk te zeggen dat ik er compleet naast zat en dat dit onwijs lekker was!
De pittige tomatensaus, heerlijke paksoi en zachte gnocchi bleek een heerlijke combinatie.
Ingrediƫnten
- 250 gram gnocchi
- 1 ui
- 2 teentjes verse knoflook OF 5 teentjes gekonfijte knoflook
- 1 blik tomatenblokjes
- 1 tl (Thaise) chilipasta
- 1 flinke paksoi (alleen het groen)
- Verse basilicum
Instructies
Kook de gnocchi volgens de instructies op de verpakking.
Snipper de ui en knoflook en verwarm dit in een flinke scheut olie. Zodra de ui wat glazig wordt kan je de tomatenpuree en chilipasta toevoegen. Breng dit geheel aan de kook en laat 5 minuutjes zachtjes pruttelen.
Snij het groene deel van de paksoi in reepjes en voeg toe aan de pan. Snij wat verse basilicum klein en voeg dit ook toe. Hou je van wat meer smaak, voeg dan ook nog zout en peper toe. Laat dit wederom zo’n 5 minuten zachtjes pruttelen.
Voeg als laatste de gnocchi toe, je kan direct opscheppen!