Skip to main content

Mijn nieuwste obsessie? Okonomiyaki, beter bekend als een Japanse pannenkoek! Deze hartige Japanse pannenkoek is perfect voor een super simpele, maar overheerlijke lunch.


Net dat beetje extra, met vrij weinig inspanning is waar ik op thuiswerkdagen naar streef. De lunchpauze duurt geen uren, maar ik wil toch een heerlijke lunch voor mezelf neerzetten! Dit gerecht is super simpel, de saus kan je zelfs in grotere hoeveelheden maken en in de koelkast bewaren mocht je dit vaker gaan eten!

Ingrediënten

  • 100 gram bloem
  • 100 ml bouillon
  • 2 eieren
  • Snuf zout
  • 3 gesneden lente-uien
  • 150-200 gram (zuur)kool

Voor de saus:

  • 4 el tomatenketchup
  • 1/4 el vissaus (of vega alternatief)
  • 1/4e tl mosterd
  • 2 el mirin
  • 1 el suiker
  • 1 tl sojasaus.

Instructies

Meng voor de saus alle ingrediënten en zet in de koelkast. Je kan deze saus ruim vantevoren maken en dus ook in grotere hoeveelheden maken, zo ben je altijd voorbereid op een heerlijke lunch.

Meng alle ingrediënten voor de pannenkoek, behalve het groen van de lente-ui, goed door elkaar. Giet een scheutje olie in een kleine koekenpan en verwarm de pan op middelhoog vuur. Voeg hier de helft van het mengsel aan toe en bak beide kanten zo’n 3 minuten tot ze goudbruin zijn.

Serveer met de Okonomiyaki-saus, mayonaise, het groen van de lente-ui en eventueel furikake.