Heb je zin in een nieuwe twist op de smash taco trend? Deze heerlijke Banh Mi Tacos brengen alle frisse en pittige smaken van een klassieke Vietnamese banh mi naar je bord, maar dan in taco-vorm! 🤩 Perfect voor doordeweeks én geweldig voor etentjes!
Banh mi is een Vietnamees broodje met vaak sappig vlees, verse kruiden, ingelegde groenten en romige mayo (de paté laten we even weg 😉). We gebruiken hier alledaagse ingrediënten zoals kipgehakt, mini-tortilla’s en een snelle pan-fry. Voeg wat knapperige toppings toe en klaar ben je!
Of je nu snel iets lekkers op tafel wilt zetten of indruk wilt maken op je gasten – deze smash tacos zijn altijd een succes. Maak ze op de grill en laat iedereen z’n eigen toppings kiezen, of serveer ze kant-en-klaar.
Voor 2 tacos:
- 150g kipgehakt
- 1 bosuitjes, fijngehakt
- 1 teentjes knoflook, geperst
- 2 mini-tortilla’s
- 1 wortel, in dunne reepjes (julienne) gesneden
- 0,25 komkommer, in dunne reepjes (julienne) gesneden
- 1 eetlepels olijfolie
- 2 verse muntblaadjes
- Verse koriander
- (Thaise) basilicum
- 15 gram pittige mayonaise
Voor de Vietnamese nuoc cham-dressing:
- 1 eetlepels vissaus
- 1 eetlepels rijstazijn (of witte wijnazijn)
- 1 eetlepels limoensap
- 0,5 eetlepel suiker
- 0,5 rode chilipeper, fijngehakt
- 1 teentjes knoflook, fijngehakt
- 0,5 cm stuk gember, geraspt
Maak de dressing door alle ingrediënten te mengen. Let op, meng goed door totdat de suiker is opgelost. Snij de wortel en komkommer julienne en voeg toe aan de kom met dressing.
Doe het kipgehakt, het witte van de fijngehakte bosuitjes, geraspte knoflook knoflook en gember, in een grote mengkom. Meng goed, zodat de kruiden gelijkmatig door het kipgehakt worden verdeeld. Verdeel het kipmengsel vervolgens over de tortilla’s en bak ze stuk voor stuk in een koekenpan tot ze gaar zijn.
Smeer elke taco in met een beetje pittige mayo, voeg dan de ingelegde wortel en komkommer toe. Besprenkel met wat van de nuoc cham dressing en maak af met koriander, munt, (Thaise) basilicum en eventueel een beetje geroosterde cashewnoten. Serveer eventueel met extra pittige mayo en nuoc cham aan de zijkant en geniet ervan!