Skip to main content

voor dat echte winterse ijsje

Obsessie is een term voor dwangmatige gedachtes, iets wat iemand onophoudelijk in zijn gedachten bezighoudt. Iemand die een obsessie heeft kan bepaalde gedachten niet loslaten. Ik denk dat ik hier redelijk aan voldoe als het neerkomt op de stoofpeer dropjes van @oldtimersdrop.

Deze dropjes zaten in de #foodieboxkerst van @kroonophetwerk en sindsdien sponsor ik de @albertheijn bij ons aan de overkant enorm met de winst die ze maken op de dropjes die ik koop! Ze zijn zo lekker dat ik ze het liefst op elk moment in een gerecht verwerk of gewoon zo eet. Ze zijn trouwens prima geschikt voor een #caloricdeficit want 6 dropjes zijn 75 kcal.

Dit recept is iets minder geschikt, maar dat maakt hem niet minder lekker! Dit recept kan gemaakt worden met een ijsmachine of gewoon in de vriezer en vervolgens in blender✨

Ingrediënten

  • 500 ml slagroom
  • 150 gram stoofpeerdrop
  • 80 gram kristalsuiker

Schenk 300 ml slagroom in een steelpannetje en voeg hier de drop aan toe. Verwarm dit langzaam tot de drop volledig gesmolten is. Laat iets afkoelen. Klop ondertussen 200 gram slagroom op met de kristalsuiker. Schep dit door het dropmengsel.

Gebruik je een ijsmachine, volg dan de instructies van de ijsmachine.

Schep het ijs anders in een bakje geschikt voor de vriezer en laat minimaal 3 uur opstijven. Schep het geheel in de blender en pureer tot een romig geheel, je kan het vervolgens weer in het bakje scheppen en opnieuw invriezen.