Wat begint de dag beter dan een eetlepel whisky?
Ontbijtspek, een gebakken eitje en wafels met een scheutje whisky, dat klinkt toch als een super lunch!š Ik kreeg afgelopen weekend een super leuk pakketje van Tel Sell en wilde hier gelijk mee aan de slag… Dit resulteerde in mini-donuts, normale wafels en in deze hartige wafels!
Je kan eindeloos variĆ«ren met dit recept en er een hele brunch omheen bouwen! De wafels zijn klaar in ongeveer 5 minuutjes, dus je zou zelfs iedereen z’n eigen ingrediĆ«nten kunnen laten toevoegen aan het basismengsel.
Ingrediƫnten
Voor ongeveer 6 wafels heb je nodig:
- 200 gram bloem
- 200 ml melk
- 1 ei
- 50 gram kaas
- 1 el whisky
- 1 el zonnebloemolie
- Italiaanse kruiden
- 2 tl bakpoeder
Daarnaast heb je 1 ei en ontbijtspek nodig voor ernaast!
Meng alle ingrediƫnten tot je een glad beslag krijgt. Verwarm je wafelijzer en giet hier je beslag in tot de onderste laag gevuld is (het was voor mij een beetje experimenteren hoeveel erin moest zonder dat het er aan de zijkant weer uit kwam).
Zet een timer op 5 minuten en bak je wafels goudbruin!
Bak je ontbijtspek tot het lekker krokant is en bak vervolgens een eitje in de pan waarin je het ontbijtspek gebakken hebt. Door gebruik te maken van het vet wat vrij gekomen is uit je ontbijtspek krijgt je ei ook een lekkere smaak!