Skip to main content

Bij ons zijn American pancakes heel lang het standaard zondagochtend ontbijt geweest. Meestal kocht ik dan die kant en klare van de Albert Heijn en heel soms maakte ik ze zelf. Meestal niet, want ik vond het toch vrij veel gedoe voor 4 van die pancakes. Terwijl zelfgemaakte pancakes niet alleen goedkoper zijn, maar vaak ook veel lekkerder. Je kan zelf kiezen waar je ze mee vult en ze zijn lekker warm als je ze serveert.

Een tijdje terug zag ik op TikTok dat iemand het beslag, met de toppings, gewoon als blokjes in de vriezer bewaarde en je deze simpelweg op laag vuur kan ontdooien. Geen gedoe ’s met de rommel van beslag morgens, maar wel verse pancakes. Voor mij de ultieme tip en hierbij voor jullie ook het recept.

Ingrediënten

  • 230 gram bloem
  • 16 gram bakpoeder
  • 1 tl baking soda
  • snuf zout
  • 1 tl suiker
  • 2 eieren
  • 30 gram gesmolten ongezouten roomboter + extra boter om in te bakken
  • 300 ml melk
Doe alle ingrediënten in een kom en mix dit goed door elkaar.
Ga je de pancakes gelijk bakken, doe dan een beetje boter in de pan en giet het beslag in de pan. In mijn pan passen ongeveer drie pancakes tegelijk. Zodra de pancakes belletjes krijgen aan de bovenkant kun je ze omdraaien. Bak de andere kant ook nog even kort en serveer ze met maple syrup, vers fruit of chocoladedrops.
Wil je ze bewaren? Neem dan een flink formaat ijsblokvormpjes (ik gebruik zelf die van Nespresso) en schep deze bijna vol. Leg vervolgens je favoriete toppings erop, ik koos voor blauwe bessen en chocoladesnippers, en vries dit in. Zodra de blokjes bevroren zijn kan je ze in een ander doosje in de vriezer bewaren en eventueel een volgende batch invriezen.