Bij ons zijn American pancakes heel lang het standaard zondagochtend ontbijt geweest. Meestal kocht ik dan die kant en klare van de Albert Heijn en heel soms maakte ik ze zelf. Meestal niet, want ik vond het toch vrij veel gedoe voor 4 van die pancakes. Terwijl zelfgemaakte pancakes niet alleen goedkoper zijn, maar vaak ook veel lekkerder. Je kan zelf kiezen waar je ze mee vult en ze zijn lekker warm als je ze serveert.
Een tijdje terug zag ik op TikTok dat iemand het beslag, met de toppings, gewoon als blokjes in de vriezer bewaarde en je deze simpelweg op laag vuur kan ontdooien. Geen gedoe ’s met de rommel van beslag morgens, maar wel verse pancakes. Voor mij de ultieme tip en hierbij voor jullie ook het recept.
Ingrediënten
- 230 gram bloem
- 16 gram bakpoeder
- 1 tl baking soda
- snuf zout
- 1 tl suiker
- 2 eieren
- 30 gram gesmolten ongezouten roomboter + extra boter om in te bakken
- 300 ml melk