met een ‘Nduja-roomkaas dip
Ik zei al eerder dat borrelplanken echt geweldig zijn! Dat is waarom ik altijd experimenteer met nieuwe aanvullingen voor op de borrelplank.
Dit past trouwens ook goed in het ”koken met wat je hebt”. Een trend op Tiktok die ervoor zorgt dat we veel minder voedselverspilling hebben en beter om kunnen gaan met de nieuwe cost-of-living.
Ik ben in ieder geval groot fan van de krokante gnocchi en pittige roomkaasdip
Ingrediënten
- 250 gram gnocchi
- 2 el neutrale olie
- Chilipoeder, gemberpoeder, gerookte paprikapoeder en eventueel andere kruiden naar keus
- 90 gram Philadelphia (of een andere roomkaas)
- 1 teentje knoflook
- 3 theelepels ‘Nduja
Meng de gnocchi in een ruime kom met de olie en kruiden. Laat dit een paar minuten staan zodat de kruiden goed aan de gnocchi kunnen hechten. Gooi dit vervolgens in de niet-voorverwarmde airfryer.
Stel de airfryer in op 200 graden en gaar de gnocchi zo’n 15 minuten tot ze lekker krokant zijn.
Maak ondertussen de dip door de roomkaas, knoflook en ‘nduja tot een gladde saus te verwerken met een keukenmachine of staafmixer. Heb je geen van beide ter beschikking kan je de knoflook ook heel fijnsnijden en alles goed doorroeren.
Serveer op een borrelplank met Italiaanse vleeswaren en kazen, nootjes en andere dingen die je lekker vindt.