met extra groente!
Deze heerlijke nasi goreng zit vol met groente en is de perfecte mealprep maaltijd! Zeker omdat ik dacht dat ik voor zo’n 4 porties aan het koken was en ik er zeker 8 keer van ga kunnen eten.
Nasi goreng is eigenlijk niet heel veel meer dan gebakken rijst. Aangevuld met heerlijke kruiden, verse groente, ei en kip (of zonder voor een vega(n) alternatief).
Ik vulde mijn nasi met witte kool, rode paprika, ui, wortel, prei, nasi kruidenmix, verse gember en knoflook.
Ingrediƫnten
- 2 kopjes rijst
- 2 kipfilet in blokjes
- 2 wortels1
- prei
- 1 paprika
- 1 ei
- 1/2e witte kool
- 4 eieren
- Gember
- 2 teentjes knoflook
- Nasi kruidenmix (ik gebruik zelf die van Euroma)
Instructies
Kook de rijst. Ik gebruik 2 kopjes rijst, 3 kopjes water en laat dit 12 minuten zachtjes pruttelen. Haal de deksel NIET van de pan en laat dit geheel nog 10 minuten rusten
Bak je kipblokjes in een scheutje olie.
Snij ondertussen de wortel, prei, paprika, ui en witte kool in dunne reepjes en voeg dit toe aan de hapjespan/wok. Wok dit geheel zo’n 5 minuten mee en voeg vervolgens de kruidenmix (3 el), gember (naar smaak) en uitgeperste knoflook toe (2 a 3 teentjes). Bak dit nog enkele minuten mee en voeg vervolgens de gekookte rijst toe.
Vind je het lekker om ei in je nasi te hebben. Maak dan in een aparte pan scrambled eggs van ongeveer 4 eieren en voeg dit als laatste toe aan je hapjespan/wok.
Serveer met kroepoek of casave en pindasaus.