Skip to main content

Dit is alweer week 2 van de nieuwe ‘serie’. Elke week een weekmenu voor iedereen die het net even wat makkelijker wil hebben om super lekker te blijven eten, maar toch onder die 1700 kcal te blijven. Ik hoop jullie hiermee te kunnen helpen van elke dag een feestje te maken en toch die fit-goals te blijven behalen. Ook belangrijk om te weten, ik vul mijn maaltijden aan met Eiwitshakes en -repen, wil jij dit niet vervang deze items dan door andere hoog in eiwit producten. Het kan zijn dat je dan wel hoger in je kcal uitkomt, maar het is belangrijk dat jij je lichaam voedt zoals dat voor jou belangrijk is.

Omdat we nog aan het begin van de ontdekkingsreis van weekmenu’s zitten kunnen er natuurlijk dingen veranderen in de komende weken. Jullie leren (hopelijk) van mij, maar ik hoop ook veel van jullie te gaan leren! Heb je tips, vragen of wil je gewoon chatten over het weekmenu? Stuur dan een berichtje op Instagram.

Ik ben GEEN voedingsdeskundige! Dat wil ik elke keer even duidelijk maken. Dit is een weekmenu die voor mij werkt. Met eten wat ik lekker vind en waar mijn lichaam goed op reageert (meestal dan). Werkt dit voor jou niet, pas het weekmenu dan aan. Heb jij een geschiedenis van problemen rondom eten, zorg dan dat je professionele ondersteuning krijgt. Nu eerst nog even een paar basis ‘regels’ en informatie over de voeding die ik gebruik.

Basis regels en voeding

Dan nu echt het voedingsschema! Op Instagram vind je de beknoptere versie, de uitgebreide versie met recepten, hoeveelheden en andere informatie vind je elke week weer hier op mijn site!

Lunch – 425 kcal – ingrediënten voor 2 porties!:

  • 130 gr bloem
  • 0,5 tl zout
  • 1 ei
  • 150 gr gekookte biet
  • 130 ml haver melk

Diner – 710 kcal:

  • 175 gram gekruide ribbel frites
  • 150 gram rundergehakt
  • 1 el zonnebloemolie
  • 60 gram komkommer
  • 100 gram ijsbergsla
  • 1 tomaat

Voor de saus:

  • 25 gram Calve licht & roming
  • 0,5 el mosterd
  • 1/4e kleine ui (gesnipperd)
  • Kruiden naar smaak: gerookt paprikapoeder, knoflookpoeder, uienpoeder, peper en zout

Lunch – 520 kcal:

  • 60 gram gemengde sla
  • 1 wilde perzik
  • 125 gram burrata
  • 20 gram Parmaham

Diner – 730 kcal:

  •  1 tortilla naturel XL (Jumbo)
  • 75 gram geraspte kaas mild 30+
  • 1/4e kleine ui
  • 1 tomaat
  • 170 gram kipfilet
  • Taco kruiden (ik gebruik zelf die van Euroma)
  • 1/2e avocado

Lunch – 400 kcal:

  • 2 fijn volkoren boterhammen
  • 1/2e avocado
  • 50 gram ijsbergsla
  • 1 tomaat
  • 100 gram kipfilet
  • 15 gram Calvé Licht en Romig

Diner – 680 kcal:

  • 2 kleine witte tortilla’s (ongv. 80 gram)
  • 170 gram kipfilet
  • 1 el zonnebloemolie
  • 100 gram rode paprika
  • 1 ui
  • 50 gram salsa

Lunch – 580 kcal:

  • 30 gram okonomi sauce (te koop bij de toko)
  • 2 Okonomiyaki
    • 100 gram bloem
    • 2 eieren
    • 100 ml bouillon
    • 150 gram zuurkool
    • 2 lente-uien
    • Optioneel: 25 gram kimchi

Diner – 745 kcal:

  • 170 gram kipfilet
  • 1 el zonnebloemolie
  • 60 gram komkommer
  • 100 gram ijsbergsla
  • 1 tomaat
  • 30 ml Griekse knoflooksaus (ik heb die van Yildriz)
  • 175 gram gekruide ribbel frites

Lunch – 545 kcal:

  •  1 flatbread
  • 100 gram halloumi
  • 1 tl honing
  • 1 tl crispy chili olie
  • 50 gram Griekse yoghurt 0%
  • 50 gram komkommer

Diner -620 kcal:

  •  150 gram kipgehakt
  • 1 teentjes knoflook
  • Gember
  • 1 lente-ui
  • 90 gram witte of Chinese kool
  • 1 tl rijst azijn
  • 1 el sojasaus
  • 1 tl sesamolie
  • 3 mini tortilla’s
  • Optioneel: crispy chili olie