Skip to main content

Dit is het begin van een nieuwe ‘serie’ die ik heb gelanceerd op Instagram. Elke week een weekmenu voor iedereen die het net even wat makkelijker wil hebben om super lekker te blijven eten, maar toch onder die 1700 kcal te blijven. Ik hoop jullie hiermee te kunnen helpen van elke dag een feestje te maken en toch die fit-goals te blijven behalen. Ook belangrijk om te weten, ik vul mijn maaltijden aan met Eiwitshakes en -repen, wil jij dit niet vervang deze items dan door andere hoog in eiwit producten. Het kan zijn dat je dan wel hoger in je kcal uitkomt, maar het is belangrijk dat jij je lichaam voedt zoals dat voor jou belangrijk is.

Omdat dit het eerste weekmenu is kunnen er natuurlijk dingen veranderen in de komende weken. Jullie leren (hopelijk) van mij, maar ik hoop ook veel van jullie te gaan leren! Heb je tips, vragen of wil je gewoon chatten over het weekmenu? Stuur dan een berichtje op Instagram.

Ik ben GEEN voedingsdeskundige! Dat wil ik elke keer even duidelijk maken. Dit is een weekmenu die voor mij werkt. Met eten wat ik lekker vind en waar mijn lichaam goed op reageert (meestal dan). Werkt dit voor jou niet, pas het weekmenu dan aan. Heb jij een geschiedenis van problemen rondom eten, zorg dan dat je professionele ondersteuning krijgt. Nu eerst nog even een paar basis ‘regels’ en informatie over de voeding die ik gebruik.

Basis regels en voeding

Dan nu echt het voedingsschema! Op Instagram vind je de beknoptere versie, de uitgebreide versie met recepten, hoeveelheden en andere informatie vind je elke week weer hier op mijn site!

Menu maandag

Lunch – 345 kcal:

  • 3 Crackers kaas en pompoenpit (ik eet die van de Jumbo)
  • 15 gram Calvé licht en romig (of ander laag in kcal alternatief)
  • 50 gram kipfilet (beleg)
  • 60 gram komkommer

Diner – 745 kcal:

  • 170 gram kipfilet
  • 1 el zonnebloemolie
  • 60 gram komkommer
  • 100 gram ijsbergsla
  • 1 tomaat
  • 30 ml Griekse knoflooksaus (ik heb die van Yildriz)
  • 175 gram gekruide ribbel frites

Menu dinsdag

Ontbijt/Snack – 335 kcal:

  • 300 gram Fast fruit Banaan-kers-proteine
  • 100 ml havermelk

Lunch – 345 kcal:

  • 50 gram kipfilet (beleg)
  • 2 gekookte eieren
  • 3 maiswafels paprika (1 verpakking)

Diner – 620 kcal:

  • 170 gram kipfilet
  • 1 el zonnebloemolie
  • 125 gram haricot verts
  • 175 gram gekruide ribbel frites

Menu woensdag

Lunch – 580 kcal:

  • 30 gram okonomi sauce (te koop bij de toko)
  • 2 Okonomiyaki
    • 100 gram bloem
    • 2 eieren
    • 100 ml bouillon
    • 150 gram zuurkool
    • 2 lente-uien
    • Optioneel: 25 gram kimchi

Diner – 650 kcal:

  • 100 gram sushirijst
  • 25 gram surimi
  • 60 gram komkommer
  • 80 gram edamame
  • 120 gram mango
  • 100 gram wakamame

Menu donderdag

Lunch – 500 kcal:

  • 2 kleine witte tortilla’s (ongv. 80 gram)
  • 170 gram kipfilet
  • 10 ml sriracha mayo
  • 40 gram wortel
  • 1 tomaat
  • 120 gram ijsbergsla
  • 85 gram komkommer

Diner – 560 kcal:

  • 100 gram Pandan rijst
  • 100 gram garnalen
  • 50 gram teriyaki saus
  • 50 gram peultjes
  • 100 gram rode paprika
  • 75 gram taugé

Menu vrijdag

Snack – 280 kcal:

  • 1 appel
  • 30 gram pure chocola
  • 2 biscoff koekjes

Lunch – 400 kcal:

  • 2 fijn volkoren boterhammen
  • 1/2e avocado
  • 50 gram ijsbergsla
  • 1 tomaat
  • 100 gram kipfilet
  • 15 gram Calvé Licht en Romig

Diner – 680 kcal:

  • 2 kleine witte tortilla’s (ongv. 80 gram)
  • 170 gram kipfilet
  • 1 el zonnebloemolie
  • 100 gram rode paprika
  • 1 ui
  • 50 gram salsa
  • 50 gram Griekse yoghurt