Skip to main content

Dit is alweer het 3e weekmenu wat online komt! Ik hoop dat jullie er veel inspiratie uithalen en het leuk vinden.

De zomerstop bij het kickboksen is voor mij komende week weer afgelopen, dus ik ga weer vol aan de bak! Dit houdt ook in dat de maaltijden net iets hoger in eiwitten liggen en ik zelf af en toe wat extra eiwitshakes drink voor spierherstel. Dit is ook jouw reminder om een weekmenu aan te passen naar jouw eigen behoefte!

Omdat we nog aan het begin van de ontdekkingsreis van weekmenu’s zitten kunnen er natuurlijk dingen veranderen in de komende weken. Jullie leren (hopelijk) van mij, maar ik hoop ook veel van jullie te gaan leren! Heb je tips, vragen of wil je gewoon chatten over het weekmenu? Stuur dan een berichtje op Instagram.

Ik ben GEEN voedingsdeskundige! Dat wil ik elke keer even duidelijk maken. Dit is een weekmenu die voor mij werkt. Met eten wat ik lekker vind en waar mijn lichaam goed op reageert (meestal dan). Werkt dit voor jou niet, pas het weekmenu dan aan. Heb jij een geschiedenis van problemen rondom eten, zorg dan dat je professionele ondersteuning krijgt. Nu eerst nog even een paar basis ‘regels’ en informatie over de voeding die ik gebruik.

Basis regels en voeding

Dan nu echt het voedingsschema! Op Instagram vind je de beknoptere versie, de uitgebreide versie met recepten, hoeveelheden en andere informatie vind je elke week weer hier op mijn site!

Lunch – 420 kcal:

  • 2 eieren
  • 1 verpakking kant-en-klaar noodles
  • Toppings naar keus. Ik gebruikte:
    • Paprika
    • Lente-ui
    • 25 gram 30+ kaas

Diner – 645  kcal:

  • 300 gram dumplings naar keus
  • 30 gram witte kool
  • 30 gram rode kool
  • 30 gram wortel
  • 1 el crispy chili oil
  • 2 el vissaus
  • 1 teentje knoflook

Lunch – 470 kcal:

  • 2 stuks flatbread (ongv. 70 gram)
  • 200 gram Griekse yoghurt 0%
  • 25 gram pistachenootjes (gepeld)
  • 2 passievruchten

Vervang in het recept op Instagram de normale Griekse yoghurt door die van 0% vet om kcal te besparen

Diner – 735 kcal:

  • 175 gram gekookte rijst
  • 150 gram rundergehakt
  • 1 el zonnebloemolie
  • 40 gram mais
  • 50 gram ijsbergsla
  • 50 gram tomaat
  • 25 gram nacho chips
  • Optioneel: gesnipperde ui, koriander, Griekse yoghurt 0%

Lunch – 655 kcal:

  • 2 kleine witte tortilla’s
  • 50 gram 30+ kaas
  • 1 rode paprika
  • 1 kleine ui
  • 170 gram kip (1 kipfilet)
  • 50 gram ijsbergsla

Diner – 740 kcal:

  • Bekijk het recept voor de ingredienten en bereiding!
    • https://dekeukenvanbianca.nl/hoofdgerechten/crispy-chicken-ceasar-salad/

Lunch – 450 kcal:

  • 50 gram ongekookte pasta
  • 170 gram kipfilet
  • 50 gram ijsbergla
  • Kruiden naar keus voor de kipfilet

Voor de dressing

  • 25 gram Calve licht & roming
  • 25 gram magere kwark
  • 1 tl verse bieslook
  • 0.25 tl gedroogde peterselie
  • 0.25 tl gedroogde dille
  • 0.25 tl knoflookpoeder
  • 0.25 tl uienpoeder
  • 1 snufje peper
  • 1 snufje zout

Diner – 745 kcal:

  • 170 gram kipfilet
  • 1 el zonnebloemolie
  • 60 gram komkommer
  • 100 gram ijsbergsla
  • 1 tomaat
  • 30 ml Griekse knoflooksaus (ik heb die van Yildriz)
  • 175 gram gekruide ribbel frites

Lunch – 580 kcal:

  • 30 gram okonomi sauce (te koop bij de toko)
  • 2 Okonomiyaki
    • 100 gram bloem
    • 2 eieren
    • 100 ml bouillon
    • 150 gram zuurkool
    • 2 lente-uien
    • Optioneel: 25 gram kimchi

Diner – 765 kcal:

  •  100 gram pasta (ongekookt)
  • 170 gram kip
  • 75 gram brie
  • 1 appel