De tijd gaat echt belachelijk snel en het is alweer tijd voor het 4e weekmenu! Afgelopen week kon ik me niet echt aan mijn eigen menu houden (dat gebeurt weleens), dus ik begin deze week weer vol goede moed en met een hoop motivatie om op m’n eten te gaan letten. Elke week een weekmenu voor iedereen die het net even wat makkelijker wil hebben om super lekker te blijven eten, maar toch onder die 1750 kcal te blijven. Ik hoop jullie hiermee te kunnen helpen van elke dag een feestje te maken en toch die fit-goals te blijven behalen. Ook belangrijk om te weten, ik vul mijn maaltijden aan met Eiwitshakes en -repen, wil jij dit niet vervang deze items dan door andere hoog in eiwit producten. Het kan zijn dat je dan wel hoger in je kcal uitkomt, maar het is belangrijk dat jij je lichaam voedt zoals dat voor jou belangrijk is.
Omdat we nog aan het begin van de ontdekkingsreis van weekmenu’s zitten kunnen er natuurlijk dingen veranderen in de komende weken. Jullie leren (hopelijk) van mij, maar ik hoop ook veel van jullie te gaan leren! Heb je tips, vragen of wil je gewoon chatten over het weekmenu? Stuur dan een berichtje op Instagram.
Ik ben GEEN voedingsdeskundige! Dat wil ik elke keer even duidelijk maken. Dit is een weekmenu die voor mij werkt. Met eten wat ik lekker vind en waar mijn lichaam goed op reageert (meestal dan). Werkt dit voor jou niet, pas het weekmenu dan aan. Heb jij een geschiedenis van problemen rondom eten, zorg dan dat je professionele ondersteuning krijgt. Nu eerst nog even een paar basis ‘regels’ en informatie over de voeding die ik gebruik.
Dan nu echt het voedingsschema! Op Instagram vind je de beknoptere versie, de uitgebreide versie met recepten, hoeveelheden en andere informatie vind je elke week weer hier op mijn site!
Lunch – 415 kcal:
- 150 gram dumplings naar keus
- 30 gram witte kool
- 30 gram rode kool
- 30 gram wortel
- 1 el crispy chili oil
- 2 el vissaus
- 1 teentje knoflook
Diner – 650 kcal:
- 100 gram sushirijst
- 25 gram surimi
- 60 gram komkommer
- 80 gram edamame
- 120 gram mango
- 100 gram wakamame
- 30 gram okonomi sauce (te koop bij de toko)
- 2 Okonomiyaki
- 100 gram bloem
- 2 eieren
- 100 ml bouillon
- 150 gram zuurkool
- 2 lente-uien
- Optioneel: 25 gram kimchi
Diner – 730 kcal:
- 100 gram ongekookte pasta
- 50 gram pastasaus (tomaat)
- 100 gram gehaktbal, gebakken gewicht
- Optioneel: bascilicum, grana padano (let op: kcal gaat omhoog)
Lunch – 545 kcal:
- 1 flatbread
- 100 gram halloumi
- 1 tl honing
- 1 tl crispy chili olie
- 50 gram Griekse yoghurt 0%
- 50 gram komkommer
- 170 gram kipfilet
- 1 el zonnebloemolie
- 60 gram komkommer
- 100 gram ijsbergsla
- 1 tomaat
- 30 ml Griekse knoflooksaus (ik heb die van Yildriz)
- 175 gram gekruide ribbel frites
Lunch – 450 kcal:
- 50 gram ongekookte pasta
- 170 gram kipfilet
- 50 gram ijsbergla
- Kruiden naar keus voor de kipfilet
Voor de dressing
- 25 gram Calve licht & roming
- 25 gram magere kwark
- 1 tl verse bieslook
- 0.25 tl gedroogde peterselie
- 0.25 tl gedroogde dille
- 0.25 tl knoflookpoeder
- 0.25 tl uienpoeder
- 1 snufje peper
- 1 snufje zout
Diner – 620 kcal:
- 150 gram kipgehakt
- 1 teentjes knoflook
- Gember
- 1 lente-ui
- 90 gram witte of Chinese kool
- 1 tl rijst azijn
- 1 el sojasaus
- 1 tl sesamolie
- 3 mini tortilla’s
- Optioneel: crispy chili olie
- 60 gram gemengde sla
- 1 wilde perzik
- 125 gram burrata
- 20 gram Parmaham
Diner – 450 kcal:
- 150 gram udon noodles
- 3 el teriyaki saus
- 1 tl sesamolie
- 170 gram kipfilet
- 50 gram paksoi