Skip to main content

Deze Banana Chocolate Chip Baked Oatmeal Cups zijn zo’n leuk snack- of ontbijtidee! Of mini tulandjes, of hoe je het ook wil noemen😅

Gemaakt met gepureerde (of gepureerde) bananen, chocoladestukjes van @koro_nl (5÷ korting met KEUKENVANBIANCA), haver en gezoet met honing. Ze zijn perfect voor een eenvoudig ontbijt, lunchbox voor kinderen of als gezond, zoet tussendoortje om bij de hand te hebben!

Ingrediënten

  • Ongeveer 2 middelgrote/grote rijpe bananen
  • 175 ml melk (zuivel of niet-zuivel)
  • 60 ml honing
  • 1 groot ei
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 235 gram snelle haver
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel bakpoeder
  • snuf zout
  • 80 gram chocoladestukjes

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Bekleed een mini-muffinvorm (of een gewone muffinvorm) met bakvormen en zet opzij. Ik gebruikte de tulband vormen die op dit moment te koop zijn bij de Albert Heijn.

Pureer (of pureer) de bananen. Voeg toe aan een mengkom. Voeg de melk, honing, ei en vanille toe en meng om te combineren. Voeg de haver, kaneel, bakpoeder en zout toe. Vouw de chocoladestukjes erdoor.

Schep het in de voorbereide pan en garneer met extra chocoladestukjes. Bak gedurende 16 minuten of tot een tandenstoker er schoon uitkomt. Laat ongeveer 10 minuten afkoelen in de pan en breng het dan over naar een rooster om het afkoelen te voltooien.

Wil je dit recept extra feestelijk maken, garneer dit dan met glazuur en (kerst)prinkles!