Skip to main content

Zoals ik al eerder zei gaat de oven bij ons de komende tijd steeds vaker aan! Soms voor een heerlijke avondmaaltijd, maar ook vrij regelmatig voor heerlijkheden zoals koekjes of cake.

Deze keer ging hij aan voor een heerlijke marmercake met bananenchips van @koro_nl.

Ingrediënten

  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 200 gram kristalsuiker
  • 200 gram roomboter
  • 4 eieren
  • Scheutje vanille extract
  • 1 el cacao poeder toe
  • Handje bananenchips (zo’n 50 gram).

Maak het basisrecept voor de cake door alle ingrediënten, behalve de cacao en bananenchips, te mengen tot een glad beslag.

Giet de helft van het beslag in een ingevet cakeblik en voeg aan de andere helft van het beslag de cacao toe. Meng dit goed door en giet ook in het cakeblik. Druk de bananenchips in de cake zodat een gedeelte onder zit en een gedeelte nog zichtbaar is.

Dit geheel gaat zo’n 60 minuten in een voorverwarmde oven (175 graden), even laten afkoelen en je hebt een heerlijke cake! Hij kruimelt wel bij het snijden, omdat de bananenchips heerlijk krokant blijven😍