Peren die net niet meer helemaal goed zijn? Maak er jam van! Dat is wat ik ermee deed in ieder geval en het was heerlijk.
De basis voor deze jam lijkt heel erg op de druivenjam die ik eerder postte, alleen gaat er iets meer suiker in. Daarnaast heb ik er voor een extra frisse smaak citroengras in mee laten trekken, zeker een aanrader!
Het is sowieso super leuk om dit soort dingen zelf te maken. Geweldig als cadeautjes en extra leuk als je kan vertellen dat je er zelf energie in gestoken hebt!
Ingrediënten
- 1 kilo peren (met schil)
- 500 gram suiker
- 1 citroen
- 3 stuks citroengras
Instructies
Verwijderd het steeltje en klokhuis van de peer en snij in blokjes. Voeg dit toe aan een pannetje. Knijp de citroen uit en doe het sap en de citroen bij de peer. Voeg de suiker en het citroengras toe en roer goed door. Laat dit 24 uur rusten.
Kook de jam tot hij flink indikt. Hij is goed als je, op een koud bordje, een lijn tussen de jam kunt trekken en hij niet meer naar elkaar toe vloeit. Bewaar in gesteriliseerde potten.