Worteltjestaart ontmoet kruimelcake?! Deze combinatie was echt een groot succes en mag vaker mee naar kantoor!
Het voelt ook heel gezond, want er zit wortel in. De hoeveelheid boter en suiker spreken dit helaas tegen, maar dat maakt hem niet minder lekker.
Ingrediƫnten
- 200 gram roomboter
- 200 gram zelfrijzend bakmeel
- 200 gram basterdsuiker
- 4 eieren
- 2 theelepels kaneel
- 1 snuf zout
- 2 theelepels bakpoeder
- 100 gram wortel julienne
- 180 gram witte chocolade
Voor de kruimellaag:
- 50 gram zachte boter
- 70 gram witte basterdsuiker
- 85 gram bloem
- snufje zout
Verwarm je oven voor op 180 graden.
Mix de roomboter met de basterdsuiker, het zelfrijzend bakmeel, de eieren, kaneel, zout en het bakpoeder tot een glad beslag. Voeg op het laatst de wortel en gehakte chocolade toe en mix nog even goed door elkaar.
Meng voor de kruimels de zachte boter met de bloem, suiker en een snufje zout en kneed dit tot een kruimelig geheel.
Bekleed de bodem van je springvorm met bakpapier en vet goed in. Stort het mengsel in de bakvorm, verdeel de kruimels over het beslag en bak voor 50-55 minuten. Laat de cake goed afkoelen voor je hem snijd.