Niks is lekkerder dan zelfgemaakte jam! Of nouja, confituur, want er zitten nog stukjes in. Ik noem het trouwens allemaal gewoon jam, stukjes of niet! Deze heerlijke jam/confituur is gemaakt van witte druiven en @lillet rosé voor net dat beetje extra.
Heerlijk voor op een vers croissantje, bij een stukje kaas of op een cracker. Het kost je wat tijd, maar eigenlijk vrij weinig inspanning want het is vooral heel veel wachten!
Ingrediënten
- 500 gram pitloze witte druiven
- 125 gram suiker
- 1 citroen
- 60 ml rosé.
Snij de druiven doormidden. Pers het citroensap uit en voeg zowel het sap als de schil toe aan de druiven. Dit omdat er pectine nodig is voor het proces en citroen hiervoor kan zorgen! Schenk 60 ml Lillet erbij en laat dit 12 tot 24 uur rusten.
Zet dit op laag vuur en laat ongeveer een half uurtje zachtjes doorkoken. Zet ondertussen een bordje in de vriezer voor de “jam-test”. Roer regelmatig door en schep een klein dotje jam op het bordje zodra de jam genoeg ingedikt is. Als je een streep door je jam kan trekken en hij daarna niet terugvloeit is hij goed.
Schenk dit in een gesteriliseerd potje, draai goed dicht en laat op z’n kop afkoelen. Zo trekt de deksel vacuüm en kan je de confituur langer bewaren.